Στείλε βοήθεια κι εσύ στους πρόσφυγες!

Την Tετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, το πρωί  κατά την προσέλευση  των μαθητών, ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με την Διεύθυνση του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας θα συγκεντρώσει υλικό για τους πρόσφυγες, το δράμα των οποίων μας   αγγίζει όλους.

Τα πράγματα που θα συγκεντρώσουμε θα ταξιδέψουν από το λιμάνι του Πειραιά προς τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λέρο, την Κω και την Ειδομένη. 

Όλο αυτό δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια  της ΜΕΤΑδρασης, η   οποία συντονίζει   τη δράση καθώς και της Taxibeat που θα παραλάβει το υλικό από την είσοδο του σχολείου μας.

Οι ανάγκες είναι τεράστιες και κάθε συνεισφορά έχει ιδιαίτερη σημασία.

Πώς και τι να προσφέρετε;

Δείτε με προσοχή την παρακάτω λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνει η ΜΕΤΑδραση :


·                     Παπούτσια, σαγιονάρες και παντόφλες, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, σε καλή κατάσταση
·                     Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως αφρόλουτρα, υγρό σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σερβιέτες και χαρτί υγείας
·                     Είδη για μωρά, όπως πάνες, μωρομάντηλα, παιδικά γάλατα και κρέμες σε σκόνη
·                     Πετσέτες, σεντόνια, fleece κουβέρτες

·                     Ρούχα ζεστά, άνετα, καθαρά και σε καλή κατάσταση, ανδρικά και εφηβικά (όχι γυναικεία) καθώς και αδιάβροχα
·                     Συσκευασμένα τρόφιμα, έτοιμα για κατανάλωση, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου (κρουασάν, τσουρέκια, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, χυμοί κ.α.)
·                     Παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, μπάλες και ό,τι άλλο μπορεί να δώσει χαρά σε ένα παιδί
·                     Αναπηρικά αμαξίδια & πατερίτσες
·                     Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών

Φυσικά δε χρειάζεται να συγκεντρώσετε είδη από όλες αυτές τις κατηγορίες. Βεβαιωθείτε  όμως πως έχετε συλλέξει τα είδη σε ξεχωριστές σακούλες ανά κατηγορία. Για παράδειγμα, βάλετε  σε ξεχωριστή τσάντα τα ρούχα και σε ξεχωριστή τα παπούτσια.

Έτσι θα γίνει πιο εύκολη η συλλογή και η διανομή από τους εθελοντές γονείς. Κάθε εθελοντική βοήθεια  το πρωί της Τετάρτης  δεκτή και επιθυμητή. 
  
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε το πρωί της Τετάρτης τους εθελοντές γονείς αλλά και τους μαθητές με τα είδη που θα προσφέρουν.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Μαρία Θεοχάρη  

Δεν υπάρχουν σχόλια: