ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΔΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΡΚΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αγαπητοί γονείς

Ονομάζομαι Δημήτρης Ζαρκαδάκης και είμαι πατέρας της Μαρίνας  η οποία φοιτά στο Α2 του σχολείου μας.
Ημουν μέλος του συλλόγου γονέων - κηδεμόνων και αντιπρόσωπος στην ένωση γονέων του αντίστοιχου δημοτικού διαμερίσματος του 88ου δημοτικου σχολείου Αθηνών.

Η απόφαση μου να δηλώσω υποψηφιότητα για το ΔΣ και την Ενωση Γονέων πηγάζει από την υποχρέωση μου να συμμετέχω στα δρώμενα του σχολείου μας αλλά και την ανάγκη να προσφέρω, από πλευράς μου, ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων του σχολείου που βέβαια είναι άμεσα συνδεδεμένα, με τα ευρύτερα δρώμενα της παιδείας που συμβαίνουν στον τόπο μας. Θεωρώ ότι πρωταρχικός στόχος ενός συλλόγου είναι η συνεχή προσπάθεια για μία αναβάθμισμένη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Επίσης να επαγρυπνεί συνεχώς για προβήματα ασφάλειας, κτηριακής λειτουργικότητας, υγείας και κοινωνικής ευαισθησίας όπου αυτό χρειάζεται.
Η παρουσία μας σε συνεργασία, με το σύλλογο διδασκόντων,έχει σκοπό να ελέγχουμε και να προωθούμε λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που βιώνουν τα παιδιά μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι στο σχολείο και στην εκπαιδευτική διαδικασία γενικώτερα. Να τονίσω εδώ την ανάγκαιότητα της συνεχούς συνεργασίας μας με την Ενωση και την Ομοσπονδία γονέων στις οποίες είναι μέλος ο σύλλογος μας. Επίσης, κύριος σκοπός του συλλόγου είναι  η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη  συμμετοχή των γονιών στις δραστηριότητες του. Ενα “μοναχικό” ΔΣ δεν έχει την αναγκαία δυναμική να “πιάσει” τους στόχους του.

Ο σύλλογος γονέων δεν πρέπει να είναι σε καμμία περίπτωση “όχημα” προσωπικών φιλοδοξιών.
Η ενεργή συμμετοχή μας σε συλλογικές διαδικασίες, γίνεται παράδειγμα για τα παιδιά μας. Παραδειγματίζονται να ενεργούν και αυτά συλλογικά στη ζωή τους μαζί με άλλους ανθρώπους. Μαθαίνουν να ονειρεύονται και να παλεύουν για ένα καλύτερο κόσμο. Τούς διδάσκουμε να μένουν μακριά  από τις παγίδες του ατομικισμού, της αδιαφορίας και της απομόνωσης με όλα τα συνακόλουθα τους. Για να μπορούν, αύριο,  να γίνουν κοινωνικά ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες.

με εκτίμηση
Δημήτρης Ζαρκαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: