ΠΡΑΚΤΙΚΟ Της 2ης ανοικτής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 
Της 2ης ανοικτής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017.
Παρευρέθησαν  τα μέλη του Δ.Σ. (αλφαβητικά):
 • Βερτζώνης Εμμανουήλ
 • κ.Ζαρκαδάκης Δημήτριος 
 • κ.Κυπραίου – Πανουτσοπούλου Ευαγγελία (Ελίνα)
 • κ.Λαμπροπούλου Κυριακή
 • κ.Σαββανάκης Νικόλαος
 • κ.Τζανάκη – Σάνου Βάνια – Αρετή
 • κ.Φωκά Ειρήνη (Ρένα)-δήλωσε ασθένεια (απούσα)
  • συμμετείχαν γονείς και κηδεμόνες που ανταποκρίθηκαν στο ανοικτό κάλεσμα σύγκλησης των ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 • Απολογισμός δράσεων 12/2016.
 • Εκτίμηση δυναμικής βάσει εγγραφών νέων μελών, συμμετοχής στις ανοικτές συνεδριάσεις, ηλεκτρονική επικοινωνία, ενεργός συμμετοχή ενδιαφερομένων.
 • Προγραμματισμός νέων δράσεων Φεβ.-Μαρτ./2017
 • Οργάνωση εκδήλωσης κοπής πίτας με ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους γονείς & κηδεμόνες, τη μαθητική κοινότητα και το διδασκαλικό προσωπικό στις 21/01/2017.
 • Οργάνωση εκδήλωσης «Προσεγγίζοντας τα θετικά συναισθήματα μέσα στο σχολείο» στις 05/03/2017 σε συνεργασία με την «Αθηνά Πολύβουλος» με ανοικτή πρόσκληση προς γονείς και καθηγητές.
 • Συνεργασία με το 15μελές για το αποκριάτικο μαθητικό πάρτυ εφόσον απαιτηθεί.
 • Εξέταση πρότασης για καθιέρωση απονομής επαίνου αριστείας στον καλύτερο μαθητή αλλά και στον πλέον βελτιωμένο σε σχέση με τις επιδόσεις των 4μήνων.                                        
Στην 2η Ανοικτή Συνεδρίαση του Δ.Σ. σε αίθουσα που μας παραχωρήθηκε στο σχολείο συμμετείχαν πέραν του Δ.Σ., Γονείς και Κηδεμόνες μαθητών/τριών του Σχολείου μας, συμβάλλοντας σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις προτάσεις τους για τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της νέας θητείας.
 • ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΡΤΙΘΕΙΣΑΣ ΩΣ ΑΝΩ ΑΤΖΕΝΤΑΣ :
 • Έγινε ανακεφαλαίωση των δράσεων που αναπτύχθηκαν τον Δεκ.2016 (επικοινωνίες, δράσεις αλληλεγγύης, συμμετοχή σε εκδηλώσεις του σχολείου τις γιορτές).
 • Έχει αναπτυχθεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τα μέλη μέσω του blog, αλλά και του fb καθώς επίσης και με συνεχή ενημέρωση και επικαιροποίηση του αρχείου των μελών.
 • Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι θα συναντηθεί με το 15μελές την επόμενη Τετάρτη στην  καθιερωμένη επίσκεψή του στο σχολείο, ώστε να συζητήσουν τυχόν θέματα που θα απαιτηθεί η συνδρομή μας αλλά και για τη στήριξη στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Συλλόγου μας. 
 • Αποφασίστηκε ομοφώνως οι μηνιαίες συναντήσεις να γίνονται κάθε 1η Τετάρτη του μήνα για μεγαλύτερη συμμετοχή ενδιαφερομένων αντί της 1ης Πέμπτης που είχε αρχικώς αποφασισθεί. 
 • Ενημερώθηκαν προφορικά οι παρευρισκόμενοι για τον απολογισμό της 1ης Δράσης Αλληλεγγύης «ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ» σχετικά με τα είδη που μαζεύτηκαν και προτάθηκε η διάθεσή τους στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών Αθήνας που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συνδρομή. Επίσης τέθηκε η πρόταση παράτασης της δράσης μέχρι  21/01/17 παράλληλα με τη 2η για το «ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΧΑΡΤΙ» ως την εκδήλωση της κοπής της πίτας. 
 • Σχετικά με την καθιέρωση απονομής επαίνου αριστείας στον καλύτερο μαθητή αλλά και στον πλέον βελτιωμένο σε σχέση με τις επιδόσεις των 4μήνων στο τέλος της χρονιάς, θα ζητηθεί η συνεργασία της Δ/νσης και θα ξανασυζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση για την καλύτερη εφικτή πρόταση υλοποίησης. 
 • Το θέμα που είχε τεθεί την προηγούμενη φορά από γονέα σχετικά με τη συνεργασία πρωταθλήτριας τζούντο για παράδοση μαθημάτων στον χώρο του σχολείου ως εξωσχολική δραστηριότητα, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος ήλθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και τέθηκαν τεχνικοί όροι που πρέπει να πληρούνται στους χώρους για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και ως εκ τούτου επί του παρόντος δεν είναι εφικτό (ειδικά διαμορφωμένο έδαφος, διερεύνηση διαθεσιμότητας χώρου εκτός σχολείου-ίσως ενοικίαση, σεμινάρια κλπ).                                         
 • Σχετικά με την ένδικη διεκδίκηση των  χρημάτων που χρωστούσε ταμίας παρελθόντων ΔΣ, ο Ταμίας ενημέρωσε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της εντός των εορτών με θετική έκβαση και ήδη έχει προβεί στις πρώτες καταθέσεις με τακτική και συνεπή εικόνα μέχρι στιγμής. 

 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ:
 • Οργάνωση εκδήλωσης κοπής πίτας με ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους γονείς & κηδεμόνες, τη μαθητική κοινότητα και το διδασκαλικό προσωπικό στις 21/01/2017. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Χορωδία του σχολείου με την κα Κοκολάκη όπου θα μας πουν κάλαντα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, θα καταβληθεί προσπάθεια εύρεσης δώρων για να προσφερθούν με κλήρωση στους συμμετέχοντες, η εκδήλωση θα προβληθεί και από το 15μελες για μεγαλύτερη προσέλευση μαθητών, θα δοθούν λαχνοί εισόδου χωρίς χρέωση σε όλους τους συμμετέχοντες. Αποφασίσθηκε η άμεση έκδοση της πρόσκλησης ώστε να αναρτηθεί το συντομότερο δυνατόν στα μέσα επικοινωνίας με τους γονείς & τους μαθητές. Για την εκδήλωση αυτή το κυλικείο του σχολείου θα υποστηρίξει το catering που απαιτείται καθώς επίσης και τη βασιλόπιτα που θα προσφερθεί για εκτιμώμενη συμμετοχή 150 ατόμων, το οποίο μειοδότησε και στη προσφορά με προσφερόμενα είδη και υλικά σερβιρίσματος, διάκοσμο και αναψυκτικά και συνολικό κόστος € 220,00. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί το κρασί από την Αντιπρόεδρο καθώς επίσης και τσιπς με μπωλ  και Green Cola από τον Ταμία, επίσης το Μέλος (Λαμπροπούλου) θα προσφέρει αλμυρό και γλυκό έδεσμα προς ενίσχυση του μπουφέ όπως και άλλο Μέλος (Φωκά) προσέφερε τυριά και παξιμάδια για συνοδευτικό κρασιού. Στην πρόσκληση επίσης θα αναφέρεται να προσφέρει όποιος το επιθυμεί είτε σνακ, γλυκά, αναψυκτικά, είτε κάποιο δώρο για να συμπεριληφθεί στην κλήρωση.  Επίσης από παρευρισκόμενους  γονείς προτάθηκε η χορηγία δώρων από πλευράς τους για την εκδήλωση και έγιναν αποδεκτά με ιδιαίτερη ευχαρίστηση από το σύνολο του ΔΣ ευχαριστώντας τους για τις προσφορές τους. 
 • Οργάνωση εκδήλωσης «Προσεγγίζοντας τα θετικά συναισθήματα μέσα στο σχολείο» στις 05/03/2017 σε συνεργασία με την «Αθηνά Πολύβουλος» με ανοικτή πρόσκληση προς γονείς και καθηγητές. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν θα συζητηθούν με τη Δ/νση και τον Φορέα και θα δημιουργηθεί ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Ημερίδα με αναφορά στις ενότητες που θα αναπτυχθούν και έκδοση σχετικής αφίσας. 
 • Συνεργασία με το 15μελές για το αποκριάτικο μαθητικό πάρτυ εφόσον απαιτηθεί.
 • Από γονέα που προσήλθε κατά το τέλος της ανοικτής συνεδρίασης προτάθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση το καλοκαίρι να έχει τη μορφή 3ήμερου φεστιβάλ με παρουσιάσεις όλων των Ομίλων, αθλητικές οργανώσεις, περιβαλλοντικά, βραβεύσεις και ίσως κάποιο    αναμνηστικό δώρο από το Σύλλογο για τα παιδιά της Γ’ γυμνασίου που αποχωρούν. Επίσης  προτάθηκε Ημερίδα για την Επαγγελματική Διέξοδο με πιθανή συνεργασία παλαιότερου Δ/ντή (υπό διερεύνηση για τυχόν υλοποίηση). 

 • ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ :
Η ενημερωτική επιστολή που απεστάλη από τον Δήμο Αθηναίων σχετικά με την επικαιροποίηση των στοιχείων των Συλλόγων (Καταστατικό & ΔΣ) και η αποστολή τους στην αρμόδια νεοσυσταθείσα Δ/νση (θα διερευνηθεί η επικαιροποίηση του Καταστατικού σύμφωνα με τα υποδειχθέντα και θα αποσταλούν τα στοιχεία εν ευθέτω χρόνο).

                                                             Για το Δ.Σ.
          Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας
       Δημ.Ζαρκαδάκης          Βάνια Τζανάκη 

      Η  Αντιπρόεδρος                                                               Ο Ταμίας   
     Ελίνα Κυπραίου-Πανουτσοπούλου Νικ.Σαββανάκης 

Τα Μέλη                                                           
                                   
                           Βερτζώνης Εμμανουήλ
             Κυριακή Λαμπροπούλου

    Φωκά Ειρήνη (Ρένα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: