ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ 2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Τιμ.Φιλίμονος 36-38 & Τσόχα,  Αμπελόκηποι
e-mail: goneisppb@gmail.com
ΠΡΟΣ: ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ
ΚΟΙΝ.: κα Καλλιτσάκη Χάϊδω –Δ/ντρια
            
                                                           Αθήνα, 15 Νοεμβρίου  2017
«Σημαντικοί Έλληνες στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας»


Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

ο Σύλλογος μας με την υποστήριξη της Διευθύντριας και του  Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου έχει λάβει την πρωτοβουλία να προσκαλέσει κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς πρόσωπα των Γραμμάτων, των Τεχνών, των Επιστημών και του Αθλητισμού, που έχουν κάτι να πουν στα παιδιά μας. 


Ο προγραμματισμός μας είναι για μια πρόσκληση – παρουσίαση το μήνα. 
Οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας και κυρίως κατά τη διάρκεια του  σχολικού ωραρίου. 
Η ώρα της εκδήλωσης θα αποφασίζεται από την Διεύθυνση. 

Αν η εκδήλωση γίνεται ημέρα Πέμπτη - ημέρα υποδοχής γονέων - θα μπορείτε να την παρακολουθείτε και εσείς.

Η υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου 2017 με την παρουσία στο Σχολείο μας της συγγραφέως κας Αγγελικής Δαρλάση, η οποία συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ τάξης με αφορμή το βιβλίο της " Όταν έφυγαν τα αγάλματα" αλλά και γενικότερα για το έργο ενός συγγραφέα.

Στις 23 Νοεμβρίου 2017 έχει προσκληθεί και αποδεχτεί να βρίσκεται στο Σχολείο μας ο κύριος Διονύσης Σιμόπουλος, διακεκριμένος αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο, στην τηλεόραση και σε θεάματα πολυμέσων και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2017 θα βρίσκεται στο Σχολείο μας ο κύριος Μανώλης Κορρές, Ακαδημαϊκός & καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, υπεύθυνος εργασιών αναστήλωσης και ανάδειξης του Παρθενώνα, ο οποίος θα μιλήσει στα παιδιά με θέμα την Ιστορική Τοπογραφία των Αθηνών.
Για το 2018 - μεταξύ άλλων - έχουν προσκληθεί οι:
  • κ. Θεοδόσιος Τάσιος, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, πολυβραβευμένος παγκοσμίως.
  • κ. Δημήτρης Πετάκος, Διδάκτωρ ιστορίας της επιστήμης και η κα. Λήδα Αρνέλλου, Διδάκτωρ επικοινωνίας της επιστήμης, για την παρουσίαση του δραματοποιημένου & παγκοσμίως πολυβραβευμένου ντοκυμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Ισαάκ Νεύτωνα, με τίτλο «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού».
  • κ. Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης

Ο χρονικός προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς θα ανακοινωθεί εγκαίρως από το ιστολόγιο και την σελίδα στο fb του Συλλόγου μας.

Φίλες και φίλοι, το Δ.Σ. του Συλλόγου πιστεύει πως με την θερμή συμπαράσταση σας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων μπορούμε να πετύχουμε πολλά προς όφελος των παιδιών μας αλλά και της φήμης του Σχολείου μας.

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
του 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: